M—IDZOMER

Menu Sluit menu

Programma

'Dive' - Ine Claes & Mathieu Calleja
'Dive' - Ine Claes
'Dive' - Ine Claes
'Dive' - Ine Claes & Mathieu Calleja
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

Dompel jezelf onder in de klankenwereld van de droom! 

Neem een hoofdtelefoon, wandel rond in de tentoonstellingszalen en laat jezelf begeleiden door geluidsecho's uit een onderbewuste wereld. Onderweg kan je rusten, even liggen, verder ronddwalen en misschien vind je ergens wel de performers die de bron van deze geluidsinstallatie vormen

Concept & realisatie: Ine Claes & Mathieu Calleja i.s.m. Juan Parra Cancino
Productie: Moving Feet vzw
Management: Berserk Art Agency
Foto: Sara Claes

Brecht Heytens
Brecht Heytens
Brecht Heytens
Brecht Heytens
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

In de praktijk van beeldhouwer en installatiebouwer Brecht Heytens zijn het visuele aspect en het concept van een kunstwerk nauw verbonden en vervullen ze beide een even cruciale rol. Toch vindt hij dat een kunstwerk uiterlijk interessant moet zijn voor de toeschouwer. Het zorgt er namelijk voor dat hij aangespoord wordt het werk van naderbij te onderzoeken, waardoor het concept leesbaar wordt.

Heytens deelt zijn plastisch onderzoek op in twee sporen. Enerzijds werkt hij installaties uit met neon, waarbij hij visuele effecten creëert door middel van licht. Daarnaast bestudeert de kunstenaar het aspect ‘ruimte’ en gaat hij na hoe een plastische ingreep een fysieke impact kan hebben op de ruimte én de toeschouwer. Dit doet hij onder andere door te experimenteren met de fysieke eigenschappen van materialen.

Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

Chantal en Maud zijn twee jonge kunstenaars samenwerken naar een nieuwe presentatie. De presentatie verwijst naar een  futuristische tijd waarin technologie centraal staat.
Mens en machine zijn doordringen van elkaar.

CMMC
CMCC
CMCC
CMMC
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

Het kunstenaarscollectief CMMC wordt gevormd door Céline Mathieu en Myrthe Christianne van der Mark. Door gefragmenteerde virtuele data, willekeurige feiten en anekdotes, en associatieve onderlinge verbindingen te onderzoeken, verpersoonlijken ze in hun performances onze hedendaagse manieren van denken. Ze construeren microkosmossen die opgevat kunnen worden als levensechte moodboards van onze schizofrene kennisverwerving, die de periferie overstijgt tussen persoonlijke psychologische beschouwingen en universele filosofische theorieën.

Dead Man Ray
Dead Man Ray
Binnentuin
Dead Man Ray
Dead Man Ray
Zo 4/8 Binnentuin

Dead Man Ray is het meesterlijke muzikale verbond van Daan Stuyven en Rudy Trouvé (ex-dEUS) dat eind jaren ’90 furore maakte. Hun debuut uit 1998, 'Berchem', zorgde voor Belgische culthits voort als ‘Chemical’ en ‘Copy of ‘78’ en katapulteerde hen regelrecht naar het podium van Rock Werchter. Hun derde – en tevens laatste – album, ‘Cago’, namen ze op met meesterproducer Steve Albini in Chicago. Met de EP ‘EEN’ én een album is Dead Man Ray helemaal terug van weggeweest!

Zestien jaar stilzitten was meer dan genoeg voor Dead Man Ray. Kortom: zonder twijfel de meest verrassende comeback van het jaar. Op zondag 4 augustus te (her)ontdekken op M-IDZOMER 2019! 

STADT
STADT
Forum
STADT
STADT
Zo 4/8 Forum

Drie jaar na de release van hun tweede album ‘Escalators’, een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger, Frederik Segers, Joris Cool en Simon Segers elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica en frisgewassen fusion.

‘My head is spinning. I’m thinking way ahead’, klinkt het bij monde van Ottervanger. Intussen tolt ook de rest van de band mee in de maalstroom van de tijd. Drums krijgt er van langs met de zweep, alsof ze middenin Helter Skelter zijn belandt, en er zo snel mogelijk uit willen. Eén synthesizer verlangt naar antieke, zwart-wit sciencefiction, met monsters uit papier-marché. De sleutel naar de nieuwe STADT.

‘There Is/Nothing Twice’ is het derde album van STADT. Een plaat, een film en tegelijkertijd geen van de twee. Het is STADT – nothing twice, no need to fancy.

The Japanese House
The Japanese House
Binnentuin
The Japanese House
The Japanese House
Zo 4/8 Binnentuin

De Britse muzikante Amber Baine brak met haar dromerige en hypnotiserende elektronische dream-pop project The Japanese House al heel wat potten. “A sad little puppy listening to Beyoncé to cheer itself up”, zo omschrijft Baine haar muziek.

Fantastische popsongs in een eigentijds geluid. Iets wat ook de samenstellers van de longlist van het toonaangevende ‘BBC Sound of 2017’ niet ontgaan is. Haar naam stond toen te pronken tussen onder andere Anderson .Paak, Dave en Rag ’n’ Bone Man. Dit jaar vuurde ze nieuwe single ‘Lilo’ op ons af. Met haar langverwacht debuut zakt ze af naar M-IDZOMER!

Trixie Whitley
Trixie Whitley
Binnentuin
Trixie Whitley
Trixie Whitley
Zo 4/8 Binnentuin

Na voortreffelijke albums ‘Fourth Corner’ en ‘Porta Bohemica’ onthult Trixie Whitley dit jaar een derde album: ‘Lacuna’. Voor haar nieuwe worp ging de Gents-Amerikaanse songwriter in zee met Little Shalimar, in het verleden al hofleverancier van beats voor hiphopduo Run The Jewels en een “ware partner in crime”, aldus Whitley.

Het resultaat: een meeslepende mix van analoge electro, hypnotische rimtes en indrukwekkende vocals van dit rastalent. Op 4 augustus live te ontdekken op M-IDZOMER 2019!