M—IDZOMER

Menu Sluit menu

Programma

'Dive' - Ine Claes & Mathieu Calleja
'Dive' - Ine Claes
'Dive' - Ine Claes
'Dive' - Ine Claes & Mathieu Calleja
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

Dompel jezelf onder in de klankenwereld van de droom! 

Neem een hoofdtelefoon, wandel rond in de tentoonstellingszalen en laat jezelf begeleiden door geluidsecho's uit een onderbewuste wereld. Onderweg kan je rusten, even liggen, verder ronddwalen en misschien vind je ergens wel de performers die de bron van deze geluidsinstallatie vormen

Concept & realisatie: Ine Claes & Mathieu Calleja i.s.m. Juan Parra Cancino
Productie: Moving Feet vzw
Management: Berserk Art Agency
Foto: Sara Claes

Brecht Heytens
Brecht Heytens
Brecht Heytens
Brecht Heytens
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

In de praktijk van beeldhouwer en installatiebouwer Brecht Heytens zijn het visuele aspect en het concept van een kunstwerk nauw verbonden en vervullen ze beide een even cruciale rol. Toch vindt hij dat een kunstwerk uiterlijk interessant moet zijn voor de toeschouwer. Het zorgt er namelijk voor dat hij aangespoord wordt het werk van naderbij te onderzoeken, waardoor het concept leesbaar wordt.

Heytens deelt zijn plastisch onderzoek op in twee sporen. Enerzijds werkt hij installaties uit met neon, waarbij hij visuele effecten creëert door middel van licht. Daarnaast bestudeert de kunstenaar het aspect ‘ruimte’ en gaat hij na hoe een plastische ingreep een fysieke impact kan hebben op de ruimte én de toeschouwer. Dit doet hij onder andere door te experimenteren met de fysieke eigenschappen van materialen.

Calexico and Iron & Wine
Calexico and Iron & Wine
Binnentuin
Calexico and Iron & Wine
Calexico and Iron & Wine
Za 3/8 Binnentuin

Voor het eerst in veertien jaar trekken Calexico and Iron & Wine samen de baan op! Na de uitstekend onthaalde EP 'In The Reins' uit 2005 staat er een reünie op de planning.

Met het gloednieuwe album 'Years To Burn' zakken de bands samen af naar M-IDZOMER 2019! De eerste single 'Father Mountain' klinkt alvast als een veelbelovend tipje van de sluier. Live brengen Calexico and Iron & Wine niet alleen hun gezamenlijke werk, maar ook een reeks nummers uit hun respectievelijke back catalogues. 

Iron & Wine weet elke keer te overtuigen. Zo getuigde de laatste passage in België in Ancienne Belgique in 2018: "Wij vertoefden de hele avond een paar meter hoger, zwevend van het ene hoogtepunt naar het andere (...) Allerminst een knuffelbare singer-songwriter: daarvoor zaten er in Brussel te veel stekels in zijn teksten, en namen zijn nummers te vaak een onverwachte wending – zoals er in het water waarover hij voortdurend zong verraderlijke draaikolken en stroomversnellingen kunnen zitten." - De Morgen (****)

Ook Calexico maakt van ieder optreden een unieke belevenis. Wie hen in 2013 en/of 2016 aan het werk zag in Het Depot kan dat enkel beamen: "Van reggae over cumbia tot pure pop en songs die een plek ambieerden op de volgende James Bond-soundtrack: Calexico beheerste het allemaal." - De Morgen (****)

Uitkijken geblazen, zodus, naar deze uitzonderlijke reünie op M-IDZOMER 2019. Niet te missen! 

Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

Chantal en Maud zijn twee jonge kunstenaars samenwerken naar een nieuwe presentatie. De presentatie verwijst naar een  futuristische tijd waarin technologie centraal staat.
Mens en machine zijn doordringen van elkaar.

CMMC
CMCC
CMCC
CMMC
Do 1/8
Vr 2/8
Za 3/8
Zo 4/8

Het kunstenaarscollectief CMMC wordt gevormd door Céline Mathieu en Myrthe Christianne van der Mark. Door gefragmenteerde virtuele data, willekeurige feiten en anekdotes, en associatieve onderlinge verbindingen te onderzoeken, verpersoonlijken ze in hun performances onze hedendaagse manieren van denken. Ze construeren microkosmossen die opgevat kunnen worden als levensechte moodboards van onze schizofrene kennisverwerving, die de periferie overstijgt tussen persoonlijke psychologische beschouwingen en universele filosofische theorieën.

Dez Mona
Dez Mona
Binnentuin
Dez Mona
Dez Mona
Za 3/8 Binnentuin

Nicolas Rombouts, samen met Gregory Frateur dertien jaar lang het kloppende hart van Dez Mona, nam in 2016 afscheid van de band. Frateur verzamelde de overgebleven troepen en schreef het prachtige Book of Many. Voor deze tournée laat Frateur zich vergezellen door accordeonist Roel Van Camp, gitarist Sjoerd Bruil en pianist/gitarist Tom Pintens.

Jan Verstraeten
Jan Verstraeten
Forum
Jan Verstraeten
Jan Verstraeten
Za 3/8 Forum

Jan Verstraeten is de nieuwste aanwinst op Unday Records, wilde aanvankelijk een film gaan draaien, maar – toen hij aan de nieuwe soundtrack werkte – bedacht hij zich dat hij liever muziek wou maken. Zo geschiedde.

Het resultaat? Een eerste EP die uitkomt in 2019, waarvan eerste single ‘Moon Face’ een veelbelovende voorbode is. Het nummer ademt filmische indie-pop die af en toe zelfs aan Jan Swerts doet denken. “Een wonderlijk miniatuurtje dat zo zacht is voor de oren als het warm is voor het hart”, schrijft Focus Knack. Aan de rand van de doorbraak te ontdekken op M-IDZOMER 2019!

M-IDZOMER FOR KIDS: Kapitein Winokio
Kapitein Winokio
13:00 - 16:00
Binnentuin
Kapitein Winokio
M-IDZOMER FOR KIDS: Kapitein Winokio
Za 3/8 13:00-16:00 Binnentuin

Wie denkt aan M-IDZOMER FOR KIDS, denkt aan Kapitein Winokio. De muzikale kapitein staat in 2019 al vijftien jaar op de planken. Dat vieren we gezellig samen, want ook deze zomer is Kapitein Winokio weer van de partij! Mis dit feestje niet.

Moeten we hem nog voorstellen? Kapitein Winokio, da’s vijftien jaar handjes draaien, koekebakkevlaaien, maar vooral: vijftien jaar liedjes zingen. Samen met Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen zingt de vrolijke kapitein op elk moment van de dag. Hij staat op, zingt een liedje, poetst zijn tanden, zingt een liedje, bakt een eitje, eet zijn ontbijtje en – surprise, surprise – zingt een liedje. Voor werkelijk álles verzint hij een deuntje. En jij kan natuurlijk lustig meedoen, want onze kapitein nodigt alle kampioenen, mama’s en papa’s uit om mee te zingen tijdens M-IDZOMER FOR KIDS! 

Het concert van Kapitein Winokio is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedereen dient tickets aan te kopen voor dit concert.