M—IDZOMER

Menu Sluit menu

Programma

'Dive' - Ine Claes & Mathieu Calleja
'Dive' - Ine Claes
Zaal 0.D Zaal 0.D Zaal 0.D Zaal 0.D
'Dive' - Ine Claes
'Dive' - Ine Claes & Mathieu Calleja
Do 1/8 Zaal 0.D
Vr 2/8 Zaal 0.D
Za 3/8 Zaal 0.D
Zo 4/8 Zaal 0.D

Dompel jezelf onder in de klankenwereld van de droom! 

Neem een hoofdtelefoon, wandel rond in de tentoonstellingszalen en laat jezelf begeleiden door geluidsecho's uit een onderbewuste wereld. Onderweg kan je rusten, even liggen, verder ronddwalen en misschien vind je ergens wel de performers die de bron van deze geluidsinstallatie vormen

Concept & realisatie: Ine Claes & Mathieu Calleja i.s.m. Juan Parra Cancino
Productie: Moving Feet vzw
Foto: Sara Claes

BeraadGeslagen
BeraadGeslagen
23:15 - 00:30
Forum
BeraadGeslagen
BeraadGeslagen
Do 1/8 23:15-00:30 Forum

BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen,  lame  steen. Lint-jazz. Synthbebouwing.

Lander Gyslinck en Fulco Ottervanger. Funky 2018. Gezellig rond het haardvuur. Head-behangen. BeraadGeslagen. In een late-night sessie op M-IDZOMER 2019. 

Brecht Heytens
Brecht Heytens
Lobby Lobby Lobby Lobby
Brecht Heytens
Brecht Heytens
Do 1/8 Lobby
Vr 2/8 Lobby
Za 3/8 Lobby
Zo 4/8 Lobby

In de praktijk van beeldhouwer en installatiebouwer Brecht Heytens zijn het visuele aspect en het concept van een kunstwerk nauw verbonden en vervullen ze beide een even cruciale rol. Toch vindt hij dat een kunstwerk uiterlijk interessant moet zijn voor de toeschouwer. Het zorgt er namelijk voor dat hij aangespoord wordt het werk van naderbij te onderzoeken, waardoor het concept leesbaar wordt.

Heytens deelt zijn plastisch onderzoek op in twee sporen. Enerzijds werkt hij installaties uit met neon, waarbij hij visuele effecten creëert door middel van licht. Daarnaast bestudeert de kunstenaar het aspect ‘ruimte’ en gaat hij na hoe een plastische ingreep een fysieke impact kan hebben op de ruimte én de toeschouwer. Dit doet hij onder andere door te experimenteren met de fysieke eigenschappen van materialen.

Calexico and Iron & Wine
Calexico and Iron & Wine
21:10 - 23:00
Binnentuin
Calexico and Iron & Wine
Calexico and Iron & Wine
Za 3/8 21:10-23:00 Binnentuin

Voor het eerst in veertien jaar trekken Calexico and Iron & Wine samen de baan op! Na de uitstekend onthaalde EP 'In The Reins' uit 2005 staat er een reünie op de planning.

Met het gloednieuwe album 'Years To Burn' zakken de bands samen af naar M-IDZOMER 2019! De eerste single 'Father Mountain' klinkt alvast als een veelbelovend tipje van de sluier. Live brengen Calexico and Iron & Wine niet alleen hun gezamenlijke werk, maar ook een reeks nummers uit hun respectievelijke back catalogues. 

Iron & Wine weet elke keer te overtuigen. Zo getuigde de laatste passage in België in Ancienne Belgique in 2018: "Wij vertoefden de hele avond een paar meter hoger, zwevend van het ene hoogtepunt naar het andere (...) Allerminst een knuffelbare singer-songwriter: daarvoor zaten er in Brussel te veel stekels in zijn teksten, en namen zijn nummers te vaak een onverwachte wending – zoals er in het water waarover hij voortdurend zong verraderlijke draaikolken en stroomversnellingen kunnen zitten." - De Morgen (****)

Ook Calexico maakt van ieder optreden een unieke belevenis. Wie hen in 2013 en/of 2016 aan het werk zag in Het Depot kan dat enkel beamen: "Van reggae over cumbia tot pure pop en songs die een plek ambieerden op de volgende James Bond-soundtrack: Calexico beheerste het allemaal." - De Morgen (****)

Uitkijken geblazen, zodus, naar deze uitzonderlijke reünie op M-IDZOMER 2019. Niet te missen! 

Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Platform Platform Platform Platform
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Chantal van Rijt en Maud Gourdon
Do 1/8 Platform
Vr 2/8 Platform
Za 3/8 Platform
Zo 4/8 Platform

Chantal en Maud zijn twee jonge kunstenaars samenwerken naar een nieuwe presentatie. De presentatie verwijst naar een  futuristische tijd waarin technologie centraal staat.
Mens en machine zijn doordringen van elkaar.

CMMC
CMMC Pharmakon
Platform Platform Platform Platform
CMMC Pharmakon
CMMC
Do 1/8 Platform
Vr 2/8 Platform
Za 3/8 Platform
Zo 4/8 Platform

Het kunstenaarscollectief CMMC wordt gevormd door Céline Mathieu en Myrthe Christianne van der Mark. Door gefragmenteerde virtuele data, willekeurige feiten en anekdotes, en associatieve onderlinge verbindingen te onderzoeken, verpersoonlijken ze in hun performances onze hedendaagse manieren van denken. Ze construeren microkosmossen die opgevat kunnen worden als levensechte moodboards van onze schizofrene kennisverwerving, die de periferie overstijgt tussen persoonlijke psychologische beschouwingen en universele filosofische theorieën.

Dead Man Ray
Dead Man Ray
19:30 - 20:45
Binnentuin
Dead Man Ray
Dead Man Ray
Zo 4/8 19:30-20:45 Binnentuin

Dead Man Ray is het meesterlijke muzikale verbond van Daan Stuyven en Rudy Trouvé (ex-dEUS) dat eind jaren ’90 furore maakte. Hun debuut uit 1998, 'Berchem', zorgde voor Belgische culthits voort als ‘Chemical’ en ‘Copy of ‘78’ en katapulteerde hen regelrecht naar het podium van Rock Werchter. Hun derde – en tevens laatste – album, ‘Cago’, namen ze op met meesterproducer Steve Albini in Chicago. Met de EP ‘EEN’ én een album is Dead Man Ray helemaal terug van weggeweest!

Zestien jaar stilzitten was meer dan genoeg voor Dead Man Ray. Kortom: zonder twijfel de meest verrassende comeback van het jaar. Op zondag 4 augustus te (her)ontdekken op M-IDZOMER 2019! 

Deejay Kwak
Afterparty: Deejay Kwak
23:00 - 02:00
Café
Afterparty: Deejay Kwak
Deejay Kwak
Do 1/8 23:00-02:00 Café

Eén van de meest funky DJ’s die ons land rijk is: Deejay Kwak! Te verwachten: absolute klassiekers, zolang het maar funk, soul, hiphop, ska en rocksteady is. Feest!

Dez Mona
Dez Mona
19:25 - 20:25
Binnentuin
Dez Mona
Dez Mona
Za 3/8 19:25-20:25 Binnentuin

Nicolas Rombouts, samen met Gregory Frateur dertien jaar lang het kloppende hart van Dez Mona, nam in 2016 afscheid van de band. Frateur verzamelde de overgebleven troepen en schreef het prachtige Book of Many. Voor deze tournée laat Frateur zich vergezellen door accordeonist Roel Van Camp, gitarist Sjoerd Bruil en pianist/gitarist Tom Pintens.

DJ Mighty Mike & El Pélé
DJ Mighty Mike & El Pélé
23:00 - 02:00
Café
DJ Mighty Mike & El Pélé
DJ Mighty Mike & El Pélé
Za 3/8 23:00-02:00 Café

De programmator van dit festival draait ook al eens graag een plaatje. Onder het alias Mighty Mike staat Mike Naert garant voor deuntjes die soul en funk ademen. Met steun en toeverlaat DJ El Pélé kan dat niet fout gaan. Smeer uw dansbenen alvast in.

Geike
Geike
19:45 - 20:45
Binnentuin
Geike
Geike
Vr 2/8 19:45-20:45 Binnentuin

Tien jaar lang was Geike Arnaert hét gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic. Na diverse projecten domineerde ze vorig jaar de hitlijsten met het bloedmooie ‘Zoutelande’ van BLØF. Intussen is de eerste single van haar Engelstalige solo-album een feit.

De zoektocht naar haar solo-carrière bleek een ware zoektocht. Tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot Geike aan de praat geraakte met Joost Zweegers, de man achter Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotsklaps creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, die uiteindelijk terechtkwamen bij Belgische topproducer Wouter Van Belle. Het resultaat? Een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau. Op vrijdag 2 augustus alvast live te ontdekken/bewonderen op M-IDZOMER 2019.

Heather Nova
Heather Nova
21:30 - 23:00
Binnentuin
Heather Nova
Heather Nova
Vr 2/8 21:30-23:00 Binnentuin

Hoeft Heather Nova nog voorgesteld te worden? De talentvolle Bermudaanse singer-songwriter, thuis in het folk- en softrockgenre, debuteerde begin jaren ’90 met EP 'The First Recording'.

Het handelsmerk van Nova blijft ongewijzigd. Door haar hoge, sirene-achtige stem wordt ze vaak met Kate Bush en Tori Amos vergeleken. Sinds haar doorbraakalbum 'Oyster' in 1995 verwerft Heather Nova internationale bekendheid en bestookt ze ons onophoudelijk met prachtige albums. 'London Rain', 'Maybe an Angel', 'Truth and Bone' en 'Walk this World' zijn slechts een greep uit de lange rij hitsingles van de afgelopen dertig jaar. Dit jaar is het uitkijken naar haar gloednieuwe album ‘Pearl’. 

Ook Heather Nova is geen vreemde in het Leuvense. Reeds drie maal zakte ze af naar Het Depot. Wie erbij was in 2010, 2014 en 2017, weet dat Heather Nova een het werk zien een onvergetelijke ervaring is. Kortom: niet te missen op 2 augustus op M-IDZOMER 2019! 

 

Hydrogen Sea
Hydrogen Sea
18:00 - 18:45
Binnentuin
Hydrogen Sea
Hydrogen Sea
Vr 2/8 18:00-18:45 Binnentuin

Hydrogen Sea breidt uit, maar boet niet in aan intensiteit. Met ‘Automata’ verbreken Birsen Uçar en Pieterjan Seaux de banden met hun computer en hijsen ze drie nieuwe bandleden aan boord, waarvan één van de meest opvallende misschien wel Patricia Vanneste is, ex-violiste van Balthazar.

In 2018 releaseten ze de single ‘Flogsta’, vernoemd naar een studentenghetto in Uppsala, Zweden, waar traditioneel elke avond, om 22:00 studenten hun zorgen richting de hemel schreeuwen. Op 25 april lost Hydrogen Sea hun tweede full length album. Een passage op M-IDZOMER 2019 kan dan uiteraard niet ontbreken.

Jan Verstraeten
Jan Verstraeten
18:45 - 19:25 20:30 - 21:10
Forum Forum
Jan Verstraeten
Jan Verstraeten
Za 3/8 18:45-19:25 Forum
Za 3/8 20:30-21:10 Forum

Jan Verstraeten is de nieuwste aanwinst op Unday Records, wilde aanvankelijk een film gaan draaien, maar – toen hij aan de nieuwe soundtrack werkte – bedacht hij zich dat hij liever muziek wou maken. Zo geschiedde.

Het resultaat? Een eerste EP die uitkomt in 2019, waarvan eerste single ‘Moon Face’ een veelbelovende voorbode is. Het nummer ademt filmische indie-pop die af en toe zelfs aan Jan Swerts doet denken. “Een wonderlijk miniatuurtje dat zo zacht is voor de oren als het warm is voor het hart”, schrijft Focus Knack. Aan de rand van de doorbraak te ontdekken op M-IDZOMER 2019!

--

TIMING:
Er zullen twee sets plaatsvinden op M-IDZOMER 2019: 
> 18:45 - 19:25 - set 1 
> 20:30 - 21:10 - set 2 

Lamb
Lamb
21:30 - 23:00
Binnentuin
Lamb
Lamb
Do 1/8 21:30-23:00 Binnentuin

Het Britse duo Lamb staat samen Massive Attack en Portishead aan de top van het triphop genre. In 1996 debuteerde Lamb met hun gelijknamige album, waarop hun gigantische hit ‘Górecki’ te vinden is. Hierop volgden drie albums, waarna het duo in 2004 uit elkaar ging. Na een reünie verscheen in 2011 ‘5’ en 2014 ‘Backspace Unwind’ en was het even wachten op muzikaal nieuws uit het Lamb-kamp.  

Geduld loont! Op 1 augustus zakt het triphop duo met een zevende studio-album, ‘The Secret of Letting Go’, af naar M-IDZOMER 2019. Nog steeds staan producer Andy Barlow en singer-songwriter Lou Rhodes garant voor een mix van jazz, dub, breaks en drum ‘n’ bass en sfeervolle vocalen. Van minimalistiche harmonieën, slingerende sub-bass drops en eenvoudige piano-loops die je laten zweven: meer dan ooit exploreert het duo de ruimte tussen geluiden. Niet de minste naam, op 1 augustus op M-IDZOMER 2019!

 

Lee Fields & The Expressions
Lee Fields & The Expressions
19:45 - 20:45
Binnentuin
Lee Fields & The Expressions
Lee Fields & The Expressions
Do 1/8 19:45-20:45 Binnentuin

De Amerikaanse soulzanger Lee Fields viert in 2019 zijn vijftig jarig jubileum, want het was in 1969 dat zijn eerste single ‘Bewildered’ verscheen. Na een aantal stomende singles in de seventies zakte hij in de jaren tachtig weg in de vergetelheid, tot hij midden jaren nul werd herontdekt door de kenners van het Truth & Soul-label uit New York.

Een rauwe, hese stem, gecombineerd met tedere teksten. Dat is het handelskenmerk waarmee de charismatische Lee zijn publiek keer op keer weet te raken. Samen met The Expressions keerde Lee Fields terug naar zijn grote liefde: de traditionele soul uit de jaren vijftig en zestig.

Het resultaat? Zes topalbums waaronder het gloednieuwe ‘It Rains Love’. In 2012 zakte hij al eens af naar Het Depot. Wie daarbij was, weet dat Lee Fields en zijn Expressions aan het werk zien een onvergetelijke ervaring is. Deze zomer opnieuw in Leuven op de tiende editie van M-IDZOMER! Soul with a capital S. 

Liv Warfield
Liv Warfield
18:00 - 18:50
Binnentuin
Liv Warfield
Liv Warfield
Do 1/8 18:00-18:50 Binnentuin

Prince-protégé Liv Warfield zakt op 1 augustus af naar M-IDZOMER! Warfield staat garant voor een combinatie van funky blazers, ronkende gitaren en overweldigende vocalen van powervrouw Warfield! Vuig, rauw en sensueel tegelijk.

Beïnvloed door Nina Simone, Etta James, Sade, Tina Turner en Mary J. Blidge creëerde Liv Warfield een heel eigen stijl. In 2019 releaset ze haar langverwacht derde solo-album.  Denk: alternatieve soul met een vleugje rock ’n’ roll, maar ontdek het vooral zelf op de eerste dag van ons zomerfestival!

LOOF! - Aarde aan Daan
Aarde aan Daan
19:00 - 19:35
Café
Aarde aan Daan
LOOF! - Aarde aan Daan
Do 1/8 19:00-19:35 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: Aarde aan Daan. Indietronica for lovers! Aarde aan Daan gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop die getuigen van liefde voor poëzie en mysterie. Live voorziet Daan zich van van beats, soundscapes, samples en effecten voor een sferische solo-performance en zo nu en dan wordt Daan bijgestaan door Mathijs Steels (Shht) en Samir Boureghda (The Girl Who Cried Wolf). 

LOOF! - Anysa
Anysa
19:00 - 19:30
Café
Anysa
LOOF! - Anysa
Vr 2/8 19:00-19:30 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: Anysa! Deze nachtegaal uit Brussel heeft dé stem om het waar te maken. Als R&B zangeres en songwriter zijn haar grootste invloeden Lauryn Hill, Rihanna en Amy Winehouse. 

LOOF! - Bonzo
Bonzo
18:50 - 19:25
Café
Bonzo
LOOF! - Bonzo
Zo 4/8 18:50-19:25 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: Bonzo! Bonzo is een nieuw project van Leuvenaar Thijs Boyen, hiervoor gekend als gitarist van het psychedelische YAWNS en als bassist van Capibara. Vooral die laatste groep, die zich profileert met een soort zorgeloze nineties dreampop, lijkt nu de inspiratie te zijn voor het soloproject Bonzo.

LOOF! - Eli Goffa
Eli Goffa
20:30 - 21:05
Café
Eli Goffa
LOOF! - Eli Goffa
Za 3/8 20:30-21:05 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: Eli Goffa! Elie De Prijcker, ook wel Eli Goffa genoemd, speelt al van kinds af aan gitaar en heeft een indrukwekkende performance, wat niet onopgemerkt bleef toen hij de jury bij de Voice van Vlaanderen (2014) verbaasde, een staande ovatie kreeg én het tot de halve finale schopte. Een man met een sterk verhaal, dat moet je hem sowieso meegeven! Hij speelt zich een weg naar je hart, hoe je het ook draait of keert.

LOOF! - iKraaan
iKraaan
18:50 - 19:25
Café
iKraaan
LOOF! - iKraaan
Za 3/8 18:50-19:25 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: iKraaan! Al sinds haar vijftiende maakt de zangeres en songwriter muziek en begon ze aanvankelijk in het Engels. Enkele jaren later begon ze in het Nederlands te schrijven. Ze gebruikt haar liedjes als een uitlaatklep. Haar inspiratie haalde ze initieel van Tupac. Vreemd zou je zeggen, maar niet als je luistert: alles draait bij haar om 'Love & Awareness'. Haar diepzinnige teksten vloeien voort uit haar affiniteit met poëzie.

LOOF! - Moody Mae
Moody Mae
20:50 - 21:25
Café
Moody Mae
LOOF! - Moody Mae
Vr 2/8 20:50-21:25 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: Moody Mae! Moody Mae is een live hip-hopband uit Leuven. Op aanvoeren van een MC brengt Moody Mae met veel overtuiging Engelstalige hip-hop met een boodschap. Moody Mae brengt een mix van soul en hip-hop, ‘with lyrics and vibes straight from the heart!’ Ze wonnen eind 2017   de Rockvonk-publieksprijs en werken sindsdien hard aan een debuut-EP.

LOOF! - Mooneye
Mooneye
20:50 - 21:25
Café
Mooneye
LOOF! - Mooneye
Do 1/8 20:50-21:25 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: Mooneye! Mooneye, ofwel Michiel Libberecht, heeft een gouden stem waar zowel rockliefhebbers als tienermeisjes voor zullen vallen. Warm, vol vertrouwen en vol verwachting. Tel daarbij op dat de jongeman het in de vingers heeft om een waarachtige, doorleefde rocksong neer te pennen, en je weet dat het alleen een kwestie van tijd is voor deze parel door de rest van de wereld zal ontdekt worden. Dat bevestigde zijn overwinning van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2019! 

LOOF! - She Bad
She Bad
20:50 - 21:25
Café
She Bad
LOOF! - She Bad
Zo 4/8 20:50-21:25 Café

Uniek popcoachingstraject LOOF! maakt voor een tweede keer zijn opwachting op M-IDZOMER. Afgelopen seizoen organiseerden Het Depot en Poppunt opnieuw LOOF!, een vierdaags songwriting bootcamp. Acht beloftevolle artiesten dompelden zich onder in allerhande schrijfsessies en jams en kregen  advies en professionele begeleiding van onder meer Charlotte Adigéry, Filip Tanghe en David Poltrock. 

Onder de LOOF! kandidaten: She Bad! She Bad is een mannenband met een vrouwelijk gezicht. De band werd gevormd in 2016 en brengt hedendaagse rock met een vrouwelijk kantje onder invloed van verschillende rockbands die het laatste decennia de revue passeerden. Met een stevig live-imago werd de band al enkele keren geselecteerd voor verschillende wedstrijden en wisten ze al zes prijzen in de wacht te slepen, waaronder Rockvonk 2017!

M-IDZOMER FOR KIDS: Kapitein Winokio
Kapitein Winokio
13:30 - 14:30
Binnentuin
Kapitein Winokio
M-IDZOMER FOR KIDS: Kapitein Winokio
Za 3/8 13:30-14:30 Binnentuin

Wie denkt aan M-IDZOMER FOR KIDS, denkt aan Kapitein Winokio. De muzikale kapitein staat in 2019 al vijftien jaar op de planken. Dat vieren we gezellig samen, want ook deze zomer is Kapitein Winokio weer van de partij! Mis dit feestje niet.

Moeten we hem nog voorstellen? Kapitein Winokio, da’s vijftien jaar handjes draaien, koekebakkevlaaien, maar vooral: vijftien jaar liedjes zingen. Samen met Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen zingt de vrolijke kapitein op elk moment van de dag. Hij staat op, zingt een liedje, poetst zijn tanden, zingt een liedje, bakt een eitje, eet zijn ontbijtje en – surprise, surprise – zingt een liedje. Voor werkelijk álles verzint hij een deuntje. En jij kan natuurlijk lustig meedoen, want onze kapitein nodigt alle kampioenen, mama’s en papa’s uit om mee te zingen tijdens M-IDZOMER FOR KIDS! 

Het concert van Kapitein Winokio is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedereen dient tickets aan te kopen voor dit concert. 

Mélomane b2b Dansemble
Afterparty: Mélomane b2b Dansemble
23:00 - 02:00
Café
Afterparty: Mélomane b2b Dansemble
Mélomane b2b Dansemble
Vr 2/8 23:00-02:00 Café

Mélomane is de winnaar van DJ-concours 45Toeren 2018! Samen met Dansemble, een DJ-collectief met een voorliefde voor lange sets, italodisco en frisse pinten verzorgt ie de afterparty op de tweede festivaldag van M-IDZOMER! Dansen!

Peter Cat Recording Co.
Peter Cat Recording Co.
17:55 - 18:40
Binnentuin
Peter Cat Recording Co.
Peter Cat Recording Co.
Za 3/8 17:55-18:40 Binnentuin

Peter Cat Recording Co. werd opgericht in 2010 door Suryakant Sawhney. Met een nieuw album, 'Bismillah' zakken ze af naar M-IDZOMER 2019! 

Met elk album ondergaat de band een heuse muzikale evolutie. Van gypsy jazz tot psychedelisch cabaret, ballroom, epische ruimtedisco en bossa supernova om ongemakkelijk van te worden. Het kan allemaal bij Peter Cat Recording Co. Live te ontdekken op de derde dag van ons zomerfestival. 

STADT
STADT
18:50 - 19:25 20:50 - 21:30
Forum Forum
STADT
STADT
Zo 4/8 18:50-19:25 Forum
Zo 4/8 20:50-21:30 Forum

Drie jaar na de release van hun tweede album ‘Escalators’, een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger, Frederik Segers, Joris Cool en Simon Segers elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica en frisgewassen fusion.

‘My head is spinning. I’m thinking way ahead’, klinkt het bij monde van Ottervanger. Intussen tolt ook de rest van de band mee in de maalstroom van de tijd. Drums krijgt er van langs met de zweep, alsof ze middenin Helter Skelter zijn belandt, en er zo snel mogelijk uit willen. Eén synthesizer verlangt naar antieke, zwart-wit sciencefiction, met monsters uit papier-marché. De sleutel naar de nieuwe STADT.

‘There Is/Nothing Twice’ is het derde album van STADT. Een plaat, een film en tegelijkertijd geen van de twee. Het is STADT – nothing twice, no need to fancy.

--

TIMING:
Er zullen twee sets plaatsvinden op M-IDZOMER 2019: 
> 18:50 - 19:25 - set 1 
> 20:50 - 21:30 - set 2 

The Japanese House
The Japanese House
18:00 - 18:45
Binnentuin
The Japanese House
The Japanese House
Zo 4/8 18:00-18:45 Binnentuin

De Britse muzikante Amber Baine brak met haar dromerige en hypnotiserende elektronische dream-pop project The Japanese House al heel wat potten. “A sad little puppy listening to Beyoncé to cheer itself up”, zo omschrijft Baine haar muziek.

Fantastische popsongs in een eigentijds geluid. Iets wat ook de samenstellers van de longlist van het toonaangevende ‘BBC Sound of 2017’ niet ontgaan is. Haar naam stond toen te pronken tussen onder andere Anderson .Paak, Dave en Rag ’n’ Bone Man. Dit jaar vuurde ze nieuwe album ‘Good At Falling’ op ons af. Met haar langverwacht debuut zakt ze af naar M-IDZOMER!

Tristan
Tristan
20:30 - 21:20
Forum
Tristan
Tristan
Do 1/8 20:30-21:20 Forum

Maak kennis met Tristan: nieuw jong jazztalent uit Gent en het muziekproject van Isolde van den Bulcke. Met Tristan levert Isolde een even boeiend als intrigerend geluid af. Ambient, jazz en pop worden gefuseerd in een beklijvend, hypnotiserend geheel. Lianne La Havas, Boards of Canada en Wayne Shorter loeren steeds om de hoek.

Dit jaar releasete Tristan een tweede EP. Wees welkom en verdwaal sierlijk met ons in de intrigerende wereld van Tristans ‘Delidomia’.

Trixie Whitley
Trixie Whitley
21:35 - 23:00
Binnentuin
Trixie Whitley
Trixie Whitley
Zo 4/8 21:35-23:00 Binnentuin

Na voortreffelijke albums ‘Fourth Corner’ en ‘Porta Bohemica’ onthult Trixie Whitley dit jaar een derde album: ‘Lacuna’. Voor haar nieuwe worp ging de Gents-Amerikaanse songwriter in zee met Little Shalimar, in het verleden al hofleverancier van beats voor hiphopduo Run The Jewels en een “ware partner in crime”, aldus Whitley.

Het resultaat: een meeslepende mix van analoge electro, hypnotische rimtes en indrukwekkende vocals van dit rastalent. Op 4 augustus live te ontdekken op M-IDZOMER 2019!  

Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus
Wannes Cappelle & Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus
18:55 - 19:35 20:50 - 21:25
Forum Forum
Wannes Cappelle & Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus
Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus
Vr 2/8 18:55-19:35 Forum
Vr 2/8 20:50-21:25 Forum

Twee rasartiesten steken de grens over en gaan een unieke samenwerking aan! Samen met Frans Grapperhaus op cello zakken ze met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’ af naar M-IDZOMER! 

Wannes en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Beide zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal, een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regionale grens reikt. Toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling.

--

TIMING:
Er zullen twee sets plaatsvinden op M-IDZOMER 2019: 
> 18:55 - 19:35 - set 1 
> 20:50 - 21:25 - set 2