M—IDZOMER

Menu Sluit menu

Programma

Calexico and Iron & Wine
Calexico and Iron & Wine
Binnentuin
Calexico and Iron & Wine
Calexico and Iron & Wine
Za 3/8 Binnentuin

Voor het eerst in veertien jaar komen Calexico en Iron & Wine samen en brengen ze nummers uit 'In The Reins', de uitstekend onthaalde EP die het resultaat was van hun eerdere samenwerking in 2005. Een naar uit te kijken reünie, want onder meer het Britse muziektijdschrift MOJO en het Amerikaanse muziek-webzine Pitchfork bekroonden de folkrockplaat met respectievelijk vier sterren en een score van 8,5/10. Daarnaast trakteren Calexico and Iron & Wine tijdens M-IDZOMER ook op enkele nieuwe nummers.

Iron & Wine weet elke keer te overtuigen. Zo getuigde de laatste passage in België in Ancienne Belgique in 2018: "Wij vertoefden de hele avond een paar meter hoger, zwevend van het ene hoogtepunt naar het andere (...) Allerminst een knuffelbare singer-songwriter: daarvoor zaten er in Brussel te veel stekels in zijn teksten, en namen zijn nummers te vaak een onverwachte wending – zoals er in het water waarover hij voortdurend zong verraderlijke draaikolken en stroomversnellingen kunnen zitten." - De Morgen (****)

Ook Calexico maakt van ieder optreden een unieke belevenis. Wie hen in 2013 en/of 2016 aan het werk zag in Het Depot kan dat enkel beamen: "Van reggae over cumbia tot pure pop en songs die een plek ambieerden op de volgende James Bond-soundtrack: Calexico beheerste het allemaal." - De Morgen (****)

Uitkijken geblazen, zodus, naar deze uitzonderlijke reünie op M-IDZOMER 2019. Niet te missen! 

 

Dead Man Ray
Dead Man Ray
Binnentuin
Dead Man Ray
Dead Man Ray
Zo 4/8 Binnentuin

Dead Man Ray is het meesterlijke muzikale verbond van Daan Stuyven en Rudy Trouvé (ex-dEUS) dat eind jaren ’90 furore maakte. Hun debuut uit 1998, 'Berchem', zorgde voor Belgische culthits voort als ‘Chemical’ en ‘Copy of ‘78’ en katapulteerde hen regelrecht naar het podium van Rock Werchter. Hun derde – en tevens laatste – album, ‘Cago’, namen ze op met meesterproducer Steve Albini in Chicago. Met de EP ‘EEN’ én een album is Dead Man Ray helemaal terug van weggeweest!

Zestien jaar stilzitten was meer dan genoeg voor Dead Man Ray. Kortom: zonder twijfel de meest verrassende comeback van het jaar. Op zondag 4 augustus te (her)ontdekken op M-IDZOMER 2019! 

Heather Nova
Heather Nova
Binnentuin
Heather Nova
Heather Nova
Vr 2/8 Binnentuin

Hoeft Heather Nova nog voorgesteld te worden? De talentvolle Bermudaanse singer-songwriter, thuis in het folk- en softrockgenre, debuteerde begin jaren ’90 met EP 'The First Recording'.

Het handelsmerk van Nova blijft ongewijzigd. Door haar hoge, sirene-achtige stem wordt ze vaak met Kate Bush en Tori Amos vergeleken. Sinds haar doorbraakalbum 'Oyster' in 1995 verwerft Heather Nova internationale bekendheid en bestookt ze ons onophoudelijk met prachtige albums. 'London Rain', 'Maybe an Angel', 'Truth and Bone' en 'Walk this World' zijn slechts een greep uit de lange rij hitsingles van de afgelopen dertig jaar. Dit jaar is het uitkijken naar haar gloednieuwe album ‘Pearl’. 

Ook Heather Nova is geen vreemde in het Leuvense. Reeds drie maal zakte ze af naar Het Depot. Wie erbij was in 2010, 2014 en 2017, weet dat Heather Nova een het werk zien een onvergetelijke ervaring is. Kortom: niet te missen op 2 augustus op M-IDZOMER 2019! 

 

Lamb
Lamb
Binnentuin
Lamb
Lamb
Do 1/8 Binnentuin

Het Britse duo Lamb staat samen Massive Attack en Portishead aan de top van het triphop genre. In 1996 debuteerde Lamb met hun gelijknamige album, waarop hun gigantische hit ‘Górecki’ te vinden is. Hierop volgden drie albums, waarna het duo in 2004 uit elkaar ging. Na een reünie verscheen in 2011 ‘5’ en 2014 ‘Backspace Unwind’ en was het even wachten op muzikaal nieuws uit het Lamb-kamp.  

Geduld loont! Op 1 augustus zakt het triphop duo met een zevende studio-album, ‘The Secret of Letting Go’, af naar M-IDZOMER 2019. Nog steeds staan producer Andy Barlow en singer-songwriter Lou Rhodes garant voor een mix van jazz, dub, breaks en drum ‘n’ bass en sfeervolle vocalen. Van minimalistiche harmonieën, slingerende sub-bass drops en eenvoudige piano-loops die je laten zweven: meer dan ooit exploreert het duo de ruimte tussen geluiden. Niet de minste naam, op 1 augustus op M-IDZOMER 2019!

 

Trixie Whitley
Trixie Whitley
Binnentuin
Trixie Whitley
Trixie Whitley
Zo 4/8 Binnentuin

Na voortreffelijke albums ‘Fourth Corner’ en ‘Porta Bohemica’ onthult Trixie Whitley dit jaar een derde album: ‘Lacuna’. Voor haar nieuwe worp ging de Gents-Amerikaanse songwriter in zee met Little Shalimar, in het verleden al hofleverancier van beats voor hiphopduo Run The Jewels en een “ware partner in crime”, aldus Whitley.

Het resultaat: een meeslepende mix van analoge electro, hypnotische rimtes en indrukwekkende vocals van dit rastalent. Op 4 augustus live te ontdekken op M-IDZOMER 2019!