Menu Sluit menu

Programma

Black Box Revelation
Black Box Revelation
Binnentuin
Black Box Revelation
Black Box Revelation
Za 31/7 Binnentuin

Wat is de volgende geniale stap van Black Box Revelation na vier albums vol krachtvoer, voorprogramma’s van Meat Puppets, Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop en Seasick Steve, tours door de VS en heel Europa, opnames in Los Angeles met producer en QOTSA-gitarist Alain Johannes en je muziek als soundtrack van 'Sons Of Anarchy', 'True Blood' en een gastoptreden in dé talkshow 'David Letterman's Late Show’?

Een steengoed nieuw album afleveren? Klaar en duidelijk! 'Tattooed Smiles' is de langspeler die Jan Paternoster en Dries Van Dijck enkel hier en nu konden schrijven. Paternoster en Van Dijck bewijzen eens te meer hun muzikale veelzijdigheid door samenwerkingen met onder andere Roméo Elvis en Seasick Steve. Daarbij verliezen ze uiteraard hun onnavolgbare sound en gevoel voor old-school Amerikaanse blues niet uit het oog!

Voor fans van
Seasick Steve, Millionaire, The Black Keys en Queens Of The Stone Age

Pers
“De blues heeft meer dan één smoel, wist Keith Richards jaren geleden al. En wat geldt voor de Stones, past net zo goed in het vunzige straatje van Black Box Revelation. Op Tattooed Smiles wisselt de groep meer dan eens van tronie. En toch krijg je het idee dat de groep ook voor het eerst zijn ware gelaat toont.” - De Morgen

Brihang
Brihang
Binnentuin
Brihang
Brihang
Vr 30/7 Binnentuin

Artistiek veelkunner Brihang onderscheidde zichzelf sinds het verschijnen van zijn debuutalbum, 'zolangmogelijk', als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken. Maar hoe begin je aan die tweede plaat, wanneer duizenden ogen verwachtingsvol in je rug priemen? Brihang worstelde lang met het antwoord daarop, maar vond uiteindelijk toch een werkwijze. Hij sloot zichzelf op binnen de vier muren van zijn studio, zoomde uit en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf.

Het resulteerde in ‘CASCO’, het tweede album dat intussen staat als een huis. Eerste single 'Steentje' had slechts enkele maanden nodig om unaniem bestempeld te worden als een hedendaagse klassieker. Ook de rest van de plaat verbaasde vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met zes MIA-nominaties.

Voor fans van
Het Zesde Metaal, NTREK, Uberdope en ’t Hof Van Commerce

Pers
“Brihang vindt het perspectief opnieuw uit, de propjes ontkennen alle vormen van fysica en komen zonder uitzondering goed terecht. Elk woord is raak, drijft rond in een nihilistisch vat en stolt als een nieuw detail aan het begrip dat Brihang intussen geworden is (…) De Brusselse hiphopscene mag dan wel heilig verklaard zijn, deze West-Vlaming – die nu ook wel in de hoofdstad woont – wist die alleenheerschappij wat te nuanceren.” - Indiestyle.be

Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal
Binnentuin
Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal
Vr 30/7 Binnentuin

Hoe zou het nog zijn met ‘la condition humaine’, vraagt u zich af? Het antwoord krijgt u op ‘Skepsels’, het vijfde album van Het Zesde Metaal en veruit hun meest volwassen worp tot nu toe. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk. Zonder grote gebaren en toch raak. Opgewekt en bedachtzaam. Persoonlijk en maatschappijkritisch.

Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ frisser, lustiger, vrijer en minutieuzer dan alles wat eraan voorafging. Om maar te zwijgen van de teksten van Cappelle, die bij het schrijven overduidelijk heel wat aan het hoofd had. Godzijdank heeft hij het niet verleerd om daar een wonderlijk lyrische draai aan te geven. Kortom: Cappelle heeft zich deze keer écht overtroffen. Benieuwd hoe dat live klinkt? Het Zesde Metaal is de headliner op de tweede dag van M-IDZOMER 2020. Wees welkom! 

Voor fans van
Flip Kowlier, Brihang, Yevgueni, Buurman en Roosbeef

Pers
“Het Zesde Metaal bewijst met ‘Skepsels’ waarom ze met recht en reden één van de vaandeldragers van de Nederlandstalige muziek zijn. Zonder grote gebaren zullen ze ook met deze plaat weer meer zieltjes winnen.” - daMusic

Hooverphonic
Hooverphonic
Binnentuin
Hooverphonic
Hooverphonic
Zo 01/8 Binnentuin

Hooverphonic is niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook een ware hitmachine. De triphop- en ambient-popnummers van de band slaan wereldwijd aan, niet in de laatste plaats dankzij hun kenmerkende eclectische geluid. Hiermee scoorde Hooverphonic vele hits, zoals de tijdloze klassieker 'Mad About You'.

De basis van de band wordt gevormd door bassist Alex Callier en gitarist Raymond Geerts. Met de pas achttienjarige zangeres Luka Cruysberghs, winnaar van The Voice van Vlaanderen, haalt Hooverphonic opnieuw vocaal dynamiet in huis. Met haar als frontvrouw heeft één van de grootste Belgische bands puur goud in handen. Dat is alvast te horen op hun meest recente album 'Looking for Stars', een meesterlijke mengeling van triphop, James Bond en funk.

Voor fans van
Ennio Morricone, James Bond en Bernardo Bertolucci

Pers
“Alex Callier, Raymond Geerts en Luka  Cruysberghs weten een nieuwe Hooverphonic naar voor te schuiven, maar ook een Hooverphonic die ons doet terugdenken aan ons persoonlijk favoriete Hooverphonic album. Met Looking For Stars moet Hooverphonic niet verder zoeken naar sterren, want ze krijgen er vier.” - Dansende Beren

Portland
Portland
Binnentuin
Portland
Portland
Zo 01/8 Binnentuin

Portland is het creatieve geesteskind van muzikant en songwriter Jente Pironet. Ergens in de troebele herfst van 2015 verzamelt Jente een hoop songmateriaal zonder specifieke eindbestemming. De songs worden doorheen de jaren opgefrist, aangepast, herschreven en uiteindelijk opgeslagen in een nieuwe creatieve loods onder de naam Portland, een knipoog naar de thuishaven van de betreurde Elliot Smith.

Terwijl Jente zijn studies als zanger en songwriter afrondt in de Hasseltse hogeschool PXL Music, struint eerstejaars student Sarah Pepels op een blauwe maandag diezelfde wandelgangen binnen. De twee delen hetzelfde studentenhuis. De ‘muzikale soulmates’ vinden elkaar en Portland wordt al snel een duo. Versterkt met Gill Princen aan de electronica en Arno De Bock aan de drums gaat Portland verder op zoek naar een eigen sound.

In 2018 schopt Portland het tot één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting. Debuutsingle ‘Pouring Rain’ wordt een succes op streaming platformen. Opvolgers ‘Lucky Clover’ en ‘Expectations’ tonen dat het menens is. In januari 2020 laat Portland debuut ‘Your Colours Will Stain’ op de wereld los. Van stijlvol gearrangeerde dromerige indierock via dansbare en funky elektropop tot uitgepuurde pianoballads. Van groots en episch naar onbeschaamd poppy tot broos en intiem. Portland toont zich als een band met zelfvertrouwen en karakter, die buiten de lijntjes durft te kleuren en klaar is voor de grote podia.

Voor fans van
Jeff Buckley, First Aid Kit, Beach House en Balthazar

Pers
“Het daverende debuut van Portland” - De Morgen

Tindersticks
Tindersticks
Binnentuin
Tindersticks
Tindersticks
Do 29/7 Binnentuin

De headliner van de eerste dag van M-IDZOMER is niet de minste. Opgericht in Londen door Stuart A. Staples, toetsenist David Boulter en gitarist Neil Fraser, vormt Tindersticks sinds 1992 een verademing in de Britse alternatieve scene. In de voetsporen van Leonard Cohen of Nick Cave brengt Tindersticks een mix van indie rock en koortsachtige soul noir, steevast gekleurd door de warme, melancholische stem van frontman Stuart A. Staples. Hun poëtisch  gemompel en rijk gearrangeerde, melancholische melodieën leveren tot op vandaag een trouwe achterban op. In 2019 verscheen hun elfde studioalbum ‘No Treasure But Hope’. Hoe dat klinkt? Ontdek het live op M-IDZOMER 2020!

Voor fans van 
Lambchop, Bill Callahan, Leonard Cohen en Nick Cave

Pers
‘Tindersticks have never released a bad album, never made an opportunistic, trend-driven shift, and have never done anything that might date their music to its moment of origin. They’re the rare group that can lay claim to a signature sound, yet tweak the formula from album to album so that each of their 10 records possesses its own distinct character.’ – Pitchfork